pühapäev, 17. august 2014

Järelsõna vol 1

Seekordne reis Soomes ja Ahvenamaal toimus 8. kuni 16. august 2014.

Kokku sõitsime autoga 1531 km. Sellest 26 km Eestis, 1062 Soomes ja 443 Ahvenamaal.

4 päeva ja 3 ööd olime Soomes.

5 päeva ja 5 ööd veetsime Ahvenamaal.

Kokku sõitsime Lossi ja Lauttaga (maantepraamidega) 14 korda kuuel erineval liinil.

Kaks korda laevaga ühel liinil ning seitse korda praamiga kolmel erineval liinil.

Kogu teekond sai ka autokaameraga üles filmitud ja mingil kujul tuleb videomaterjali ka.


GPS trajektoor kaardil:


Varasemas postituses sai lubatud ka veidi selgitust praamide hinna kohta. Päris selgust selles pole aga saan rääkida nii palju kui enda nahal sai kogetud. Jutt käib Põhjaliini (Norra linjen) kohta aga põhimõte igal pool sama.

Vedaja kodulehelt http://www.alandstrafiken.ax/en leiab ka infot. Seal saab ka broneerida (tasuta) ja soovitan seda teha kui on teada kindel aeg, millal soov sõita.

Väikeste praamidega Ahvenamaale minnes kehtib põhimõte, et pead ööbima vahepealsel saarel. Kui tahad kohe peasaarele sõita siis see läheb erihinnaga ja on oluliselt kallim. Ööbimise kohta peab olema ette näidata ka vastava majutusasutuse tšekk. See aasta ei küsinud keegi midagi kuid eelmine aasta küsiti kus me ööbisime aga tšekki mitte.

Samuti on odavam saarele tulla kui sealt ära minna (vähemalt põhjaliinil). Ühe piletiga saab teha vähemalt kaks sõitu. Kas siis järgmisesse sadamasse või sama teed tagasi. Osnäsest Åvasse sõites ostsime 21 eurose pileti. Järgmine sõit Torsholmast Kumlingele ei küsitud midagi ja saime niisama. Järgmisel päeval Kumlingelt Hummelviki sõites näitasime oma pileti ette ja pool rebiti ära. Tagasi Hummelvikist Torsholmasse sõites maksime 32 eurot ning sama piletiga saime järgmine päev Åvast tagasi Osnäsesse. Põhimõtteliselt ostadki kohe kahe otsa pileti.

Kui hinnakirja vaadata siis ongi tasulised ainult Hummelvikist Kumlingele või Brändole (Torsholma) ja vastupidi. Ning Åvast Osnäsesse ja vastupidi. Kõik vahepealsed vahesadamate sõidud peaksid olema tasuta. Igaks juhuks mainin ka, et jalakäiad sõidavad kõikidel liinidel tasuta.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar