pühapäev, 10. august 2014

Kolmas päev

Kui jõudsime Åva sadamasse siis Jurmole minev praam oli juba meid ootamas. Parkisime auto ära, panime seljakotid selga ja läksime peale. Jurmol võtsime suuna saarel asuva vaatetorni poole. Seal vedelesime, sõime lõunat ja kuulasime kuidas kikk kureb. Torn asus ühe (kirjade järgi 2,5 km pika) loodusraja alguses, mille me siis läbi käisime. Oli nii võsa, sammalt, metsa kui ka ainult kivi.

Hoiatan ette, et saarel lendavad nõiad. Ühel oli läinud kehvasti ja põrutas vastu posti. Pilti pakun hiljem.

Hommikust saati ilm üha päikselisemaks ja palavamaks läinud. Vahel tuli sekka ka pisut tibuvihma. Tagasi sadama poole jõudes tegime kohalikus ujumiskohas värskendava ujumispausi ning seejärel väike jäätisering. Lisaks saime poest Ahvenamaa kaardi 1:100 000 mõõtkavas.

Praam viis Jurmolt tagasi Åva sadamasse. Muideks on nendevaheline praamisõit tasuta ka autodele kuigi minu arust pole seal autoga midagi teha kui sa just ei ela seal. Tagasi Brändöl olles sõitsime läbi kohad kus eelmine aasta ei käinud. Ühel kuuseplatsil manustasime ka õhtuoote.

Edasi viis tee meid Torsholma sadamasse, et sõita Kumlingele. Parkisime ennast sildi järgi teise ritta aga kui laev kohale jõudis siis pidime kolima esimesse kuna meil polnud broneeringut. Pikka aega tundus, et me ei mahugi peale aga siiski leiti ka meile koht.

Laev sõidab järjest nelja sadamasse ja igast ühest võib mõni peale tulla. Oli näha, et käis kõva planeerimine ja ajude ragistamine kõigi autode õigesse kohta paigutamiseks. Ja nad peavad arvestama ka vahesadamate broneeringutega. Kui bronni pole siis võid maha jääda ka siis kui laevas ruumi aga vaja hoida koht järgmise sadama jaoks. Sellel liinil on veel nii, et erinevatest sadamatest tullakse erinevat pidi peale. Seega osad peavad maha tagurdama. Seda saime teha meiegi.

Sadamast soitsime otse Ledholm kämpingusse kus veedame öö. Väga mõnus ja viisakas koht ning rahvast vähe. Täna on esimene õhtu kus pikki riideid vaja kuna jahedamaks läinud. Ja sääski ka üksjagu.

Odo näitab 34399 seega autoga täna läbitud tagasihoidlikud 75 kilomeetrit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar