kolmapäev, 13. august 2014

Kuues päev

Täna hommikul tuli meiega rääkima ja auto kohta uurima üks hollandlane, kes juba 3 nädalat reisil oma ümberehitatud 34 aastase Land Roveriga. Nii magamiskoht kui ka köök ning muu vajalik oli tal auto kuudis. Ringi liikus palju ka rattaga. Rääkisime ka erinevatest uunikumautodega seotud asjadest erinevates riikides.

Esimeseks sihtkohaks oli Mariehamn, kus jalutasime linnas ringi ja vaatasime ka sadamas olevat vana purjekat Pommern. Kiirelt käisime ka lõunapool oleval Järsö saarel.

Lõunaks sättisime ennast Lemland saare lõunatippu Herröskatanisse. Seal ka vaatetorn, kus ei saanud jätta käimata. See on huvitav koht selle poolest, et sealt läheb mööda Mariehamn-Turku laevatee. Tornis olles läks parasjagu mööda Silja Line laev ja seda paarisaja meetri kauguselt. Tornist eemal auto juures oli laud kus sõime lõunat. Selle aja jooksul läks sealt mööda neli suurt laeva ja ports väiksemaid.

Saarel on ka korralik kardirada, kust juhuslikult mööda sõitsime. Lemlandi ja põhisaare vahel on Lemströms kanal kus liiguvad väiksemad veesõidukid. Kanalist üle minev sild on seetõttu tõstetav. Kahjuks meie liikumise ajal ühtegi laeva ei tulnud.

Õhtuks liikusime tagasi Sandöle. Tee peale jäi veel üks koht mis eelmine aasta silma jäi. Nimelt on tee peal tunnel ja seal otsas vaatetorn. Färjsundet on sealse veekogu nimi kust peale/enne tunnelit sild üle läheb. Tornist avanes üsna ilus vaatepilt.

Prästo saarel pakuti telgikohta 9 euro eest ja oli üsna viisakas koht. Põhirõhk seal vist küll majakestel sest neid oli seal üksjagu aga seekord jäi sinna minemata. Täna oleme samas kohas kus üleeile ehk siis Sandösundsis ja see siiamaani odavaim nendest kus olnud oleme. Tegu kirjade järgi kolme tärni kohaga ja ülejäänud olnud ühe tärniga. Seega rohkem tärne ei tähenda kohe suuremat hinda.

Seekord jäävad meil vallutamata alumise liini saared nagu Lumparland, Föglö, Sottunga, Kökar ja muud. Lihtsalt ajaliselt läheks kiireks ning plaan need tulevastel aastatel hoopis rattaga läbida.

Odomeetri näit on 34754 seega täna läbitud 163 km.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar