laupäev, 16. august 2014

Üheksas paev

Tänane päev viis meid otsejoones Helsingisse. Kasutasime Turku ja pealinna vahelist kiirteed E18. Peamine põhjus selleks olid teel olevad tunnelid. Neid oli seal üksjagu ja pikim 2,3 km. Kellele tunnelid ei meeldi siis kõrval jookseb vana ja väiksem (aga siiski suur) tee. Lisaks tuli meile vastu ports vanasid Ameerika kaunitare.

Helsingis külastasime kohalikku loomaaeda. Väikestviisi traditsiooniks saanud võõras riigis olles ka kohalik ZOO üle vaadata. Asub see täiesti eraldi saarel ja on üsna huvitava paigutusega. Olime üsna väsinud ja oli palav seega väga kaua ei olnud. Lisaks oli seal mingi Fazeri üritus seega inimesi oli väga palju.

Eilse õhtu ja tänase päevaga oli kolm inimest kes tulid auto kohta uurima. Viimane neist sadamas laeva järjekorras olles. Vanasid traktoreid ja autosid enda hobiks nimetanud härra kõnetas meid aia tagant. Peale väljalaskeaasta nimetamist teatas ta, et ei saa Jalta olla kuna siis neid ei toodetud enam. Järelikult õiget Jaltat ehk siis Maanteemuhku teadis ta hästi. Aga auto talle meeldis ja oli justkui laps kommi nähes.

Kogu selle ja eelnevate päevade vestluste tulemusel mõtlesin, et peab autole külge panema infolehe kus oleks siis mitmes keeles andmed. Ja kuna enamusel nutitelefonid taskus siis juurde QR koodid, mis viivad erinevate keelte Wikipedia lehele. Kusjuures Soome Wikipedias ZAZ kirje täitsa olemas. Ja lisaks lubadus endale, et tuleb soome keelt õppida.

Pool kümme väljus laev Helsingist ja nüüdseks tagasi Eestis ja auto oma garaažis.

Odomeeter näitab 35307 seega tänane läbisoit 256 km.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar